Retseptidest

 

Ricotta on üsnagi paindlik toiduaine ning meie kodumaist ricottat saab edukalt kasutada nii salatite, pastaroogade kui küpsetiste valmistamisel. Soolane või magus? See on juba Sinu enda teha. Samas, kui aega või viitsimist vajaka, saab alati läbi ka lihtsalt - lisa ricottale lihtsalt hapukoort ja soola.

 

Ricotta’t võid panna külmadesse ja kuumtöötlemist vajavatesse roogadesse, lasanje- jacanneloni-pasta täidisesse, puistata pastakastmesse, teraline ricotta sobib salatitesse.

 

Samuti võid sellega asendada tavapärastes küpsetistes kohupiima. Käituvad mõlemad üsna sarnaselt, ricotta jääb küpsetamisel vaid veidi kreemisem. Ricotta’st saab teha isegi jäätist ja Itaalia magustoitu semifreddo’t.

 

Siit leiad valiku retseptemille on koostanud toidublogija Kristel Vokk.

Pähklise põhjaga kohupiimakook

Ilmselt on igaüks teinud lihtsat kohupiima plaadikooki, see ongi just selline lihtne kuid siiski pisur eriline ka ja seda just põhja poolest, milles on röstitud maapähkli puru, muutes koogipõhja eriliselt maitsvaks. Täidisele kasutasin sügavkülmast võetud tükeldatud rabarberit, mis kevadel sinna kookide tarbeks pandud sai. Kellel rabarberit sügavkülmast võtta ei ole võib kasutada muid marju või oodata peatset kevadet :)

Miniquiched kukeseene ja ricottaga

Hea viis valmistada prantsusepäraseid lahtiseid pirukaid ehk miniquiched muffinipannis, nii on lihtne ja käepärane viis neid maitsvaid ampse pakkuda suupisteks või kaasa võtta piknikule. Kui muffinipanni käepärast ei ole saab samade kogustega valmistada ka ühe suure piruka, kuid siis oleks vajalik pirukapõhi enne täidise lisamist eelküpsetada 10-15 minutit.