Ricottast

Ricotta on traditsioonilist Eesti kohupiima meenutav itaaliapärane värske toorjuust, mis on valmistatud pastöriseeritud juustuvadakust.

 

Pealtnäha on tegemist kohupiimaga, päriselt aga juustuga. Võib juhtuda, et Euroopas ekseldes käivad vastupandamatud neelud koduse kohupiima järele. Pika otsimise ja selgitustele peale pakutakse teile lõpuks ricotta’t. Oleks nagu kohupiim küll, kuid mekkides paistab vahe selgesti kätte.

 

Ricotta on isemoodi.

 

Ricotta ja kohupiima maitse suurim erinevus on happesuses. Enamik kohupiima valmib hapupiimast ning on alati rohkem või vähem happeline. Ricotta on aga täiesti mage või siis vahel kergelt magus. Samuti on ricotta tekstuur kohupiimaga võrreldes teralisem, natuke kuivem ja rasvasem.

Tekstid on valminud koostöös PhD Margus Friedenthali ja ajakirjaga Oma Maitse!