Retseptidest
Ricotta on üsnagi paindlik toiduaine ning meie kodumaist ricottat saab edukalt kasutada nii salatite, pastaroogade kui küpsetiste valmistamisel. Soolane või magus? See on juba Sinu enda teha. Samas, kui aega või viitsimist vajaka, saab alati läbi ka lihtsalt - lisa ricottale lihtsalt hapukoort ja soola.
Ricotta’t võid panna külmadesse ja kuumtöötlemist vajavatesse roogadesse, lasanje- jacanneloni-pasta täidisesse, puistata pastakastmesse, teraline ricotta sobib salatitesse.
Samuti võid sellega asendada tavapärastes küpsetistes kohupiima. Käituvad mõlemad üsna sarnaselt, ricotta jääb küpsetamisel vaid veidi kreemisem. Ricotta’st saab teha isegi jäätist ja Itaalia magustoitu semifreddo’t.
Siit leiad valiku retsepte, mille on koostanud toidublogija Kristel Vokk.
Vaata Estoveri retseptinurgast suuremat retseptivalikut: www.estover.ee/retseptid/ |